"Școala altfel" ţmpreună cu Compania de Salubritate Campia Turzii

În urma succesului campaniei “Învată să colectezi selectiv”, Compania de Salubritate Campia Turzii a lansat un nou proiect:”Împreună pentru un mediu mai curat, mai sănătos”, constând în  ecologizarea spațiilor verzi. La acest proiect au participat 311 elevii din clasele V-VIII de la școlile  Mihai Viteazul, Avram Iancu și Liceul Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii, școala gimnazială din Viișoara și școlile din Luna si Luncani. Foarte entuziasmați, copiii au reușit să colecteze 245 de saci  deșeuri, redând frumusețea zonelor limitrofe. Toți elevii au primit manuși și saci menajeri, iar la întoarcerea la școală au fost răsplătiți cu pizza și suc însoțite de o diplomă de participare.  Din cauza vremii nefavorabile, elevii de la școlile din Luna si Luncani s-au mulțumit doar cu o vizită la stația de sortare a Companiei de Salubritate Campia Turzii, unde au văzut cum se sortează deșeurile reciclate, urmând, ca după vacanță, să participe și ei la proiectul de ecologizare.      

Cantitatea mare de deșeuri adunate ar trebui să tragă un semnal de alarmă în rândul tuturor cetățenilor, deoarece, un mediu poluat înseamnă un mediu toxic. Elevii au înțeles că aruncarea la întâmplare a deșeurilor, pe de o parte nu face decât să dăuneze mediului înconjurător, iar pe de altă parte este o atitudine lipsită de respect și responsabilitate civică.

În cadrul proiectului, angajații Companiei au derulat, în paralel cu activitățile de ecologizare a spațiilor verzi și alte activități cum ar fi plantatul de pomi fructiferi la Liceul Teoretic Pavel Dan, unde un cireș poartă semnătura lor.

De asemenea, Compania de Salubritate a sprijinit  Carnavalul Eco, organizat de Grădinița cu P.P. Lumea Prichindeilor, prin participarea și premierea “Prichindeilor Ecologiști” costumați în costume confecționate din materiale reciclabile cu eșarfe inscripționate , creioane si creioane colorate.  

Și grădinița din Viișoara beneficiază de sprijinul Companiei de Salubritate prin ridicarea de la gradiniță a 500 kg de hârtie și carton reciclate de către copii și acordarea în schimbul lor de hârtie nouă si rechizite de care copiii au mare nevoie.

Vezi galeria foto a evenimentului 

14 Aprilie 2014